Archief

Muziek en éénacter : Vrijdag 21 november 2008

 

Accordeon, mandoline & toneelvereniging “Irene"houdt dit jaar op 21 november haar laatste uitvoering, waarin voor de laatste keer alle groepen van de vereniging te zien en te horen zijn. In overleg met de huidige vereniging gaat de toneelspelersgroep na deze datum verder onder de naam Toneelvereniging Irene. Zij zijn alweer begonnen met de repetities voor de toneeluitvoeringen in februari.

Het huidige aantal muziekleden staat het niet meer toe de continuïteit van de vereniging en orkesten te waarborgen wat helaas tot het besluit heeft moeten leiden om de huidige vereniging na meer dan 60 jaar op te heffen. Als afsluiting zal nog eenmaal een uitvoering worden gegeven waarin zowel de beide muziekorkesten als toneel aan bod komen. Het accordeonorkest en het mandoline orkest zullen eerst apart een aantal nummers ten gehore brengen. De orkesten spelen vervolgens samen ter afsluiting twee nummers (o.a. het toepasselijke “Time to say goodbye") onder leiding van dirigent Dick Visch die al meer dan 30 jaar voor het accordeonorkest staat.


Na de pauze wordt door de toneelgroep opgevoerd de éénakter “Hallo, … met wie?", geschreven door A.J. Kenston. Een klucht in de tijd dat er nog geen mobiele telefoons bestonden. De vrouw des huizes heeft de touwtjes strak in handen en zij moet niets hebben van moderne technieken. Haar man is voorzitter van de Bond voor Slimme Boeren en denkt hier heel anders over. In deze eenakter met veel rollen gespeeld in het dialect kunt u genieten van verschillende typetjes die denken heel slim te zijn. Dat dit nogal eens verkeerd uitpakt kunt u raden. Een aanrader voor wie van lachen houdt!


De uitvoering van 21 november vindt plaats in dorpshuis De Bouwakker in Hattemerbroek. De aanvangstijd is 19:45 uur. De toegangsprijzen voor de uitvoering bedragen €2,50 voor volwassenen en €1,00 voor kinderen t/m 12 jaar. Omdat de vereniging ophoudt met bestaan is besloten om de opbrengsten van de kaartverkoop en de verloting te schenken aan een andere vereniging. Er is gekozen om het geld te schenken aan een verenging die ook in Hattemerbroek is gevestigd namelijk speeltuin de Vogelzang te Hattemerbroek.